Yoga Wall

Yoga bij Yoga-Wall

Yoga-Wall

Toen Karen de Laat tijdens haar trainingen in het buitenland in aanraking kwam met The Great Yoga Wall, viel voor haar alles samen. Zij raakte zo geïnspireerd door de unieke methode, dat zij besloot haar studio uit te breiden en de naam Suddha te veranderen in Yoga-Wall.

Bij Yoga-Wall kun je terecht voor Yin Yoga, Yin Vinyasa Yoga en Ashtanga Vinyasa Yoga. De Ashtanga Vinyasa Yoga die Karen de Laat doceert, is gebaseerd op de leer van Iyengar én Pattabhi Jois – studenten van Ashtanga-grondlegger Krishnamacharya. Het verschil tussen de twee is dat Pattabhi Jois zich vervolgens richtte op yoga zónder hulpmiddelen, en Iyengar op yoga mét gebruik van bijvoorbeeld riemen en blokken.

De yogavormen aan de Wall zijn gebaseerd op de principes van Iyengar. Karen de Laat werd getraind door ‘teacher of teachers’ Aadil Palkhivala, die vanaf zijn vroege jeugd yoga-onderricht kreeg van Iyengar zelf. In zijn ‘Purna Yoga’ gaat de aandacht uit naar meditatie, voeding, gedachten én beweging (purna betekent ‘heel’).

 

Ga terug